Info

VISI

Kompleks MTAT akan menjadi model madrasah tahfiz yang unggul dalam memberikan khidmat yang diredhaiNya kepada masyarakat

MISI

Melaksanakan program yang bersepadu untuk melahirkan remaja Islam yang hafiz/hafizah, berilmu serta beriman, berakhlak mulia, beramal soleh dan berketerampilan ke arah membentuk masyarakat beragama dan memberi sumbangan positif kepada pembangunan dan kesejahteraan negara.

100

% Kualiti Pengajian

5

Tahun Pengajian

3

Jenis Program

OBJEKTIF

Melahirkan remaja Islam yang hafiz/hafizah, berilmu, beriman , berakhlak mulia, beramal soleh, berdisiplin tinggi, boleh berdikari dan juga bertanggunggjawab dalam semua aspek kehidupan.

Melahirkan remaja Islam profesional yang mematuhi tuntutan syariat dalam semua urusan mereka serta memberi sumbangan dalam membangunkan negara.

Melahirkan remaja Islam yang mempunyai kerjaya yang cemerlang serta mampu memberikan sumbangan dalam dakwah untuk menegakkan syiar dan penghayatan Islam dalam masyarakat.

Lokasi

Kompleks Madrasah Tahfiz At-Taufiqiyyah

Kompleks Madrasah Tahfiz At-Taufiqiyyah Kg. Pek, 18500 Machang, Kelantan

Program B

Program Tahfiz Dan Akademik

mengikuti program tahfiz + asas syariah. Kedoktoran/pergigian/farmasi di Mesir

Program A

Program Tahfiz + Kitab

Program tahfiz + asas syariah menggunakan kitab2 muktabar sepenuhnya tanpa akademik.

Program C

Program Tahfiz dan Syariah

kelas tahfiz dan syariah berkenaan tauhid, fekah dan tasauf yang komprehensif dan intensif berlandaskan fahaman Ahlu Sunnah Wal Jamaah

Menderma Kepada MTAT

                        Jadilah diantara  penderma dan rakan kepada MTAT.

Tahfiz At-Taufiqiyyah